På insändarsidan i gårdagens PT står det:
Hets mot folkgrupp?
Nu är det väl dags att vi rökare protesterar. Challenge och 1906 har infört rökförbud utomhus (innan kl. 22.00 då köket stänger). Jag kan förstå att man beslutar om ett sådant förbud om det har ett syfte, men detta förbud har absolut inte det. Vad är problemet? Det kan inte vara den rök som kommer från en cigarett. Då skulle det även vara förbjudet att äta Black Rock (en het sten där man själv steker sitt kött) på 1906 och utegrillen på Challenge. Det ryker väldigt mycket från bägge delarna. Kan det vara lukten? Tja, då borde det väl vara förbjudet med parfym också.
Jag tror att det beror på ett allmänt hat mot rökare. Om man är så överkänslig att man inte kan sitta ute tillsammans med rökare så tror jag att exempelvis bilavgaser är ett lika stort problem. Dessutom finns det möjlighet att sitta inomhus.
Jag tycker att vi rökare (och andra som tycker att rökförbudet ute är fel) ska bojkotta 1906 och Challenge i juli månad. Då skulle de nog förstå att det är viktigt att alla gäster ska trivas på deras uteserveringar. En eloge till Pentryt och Thai Garden som välkomnar alla sina gäster på ett mycket trevligt sätt.
/ Fd restauranggäst
Ja du, stinkpinnen. Har du hört talas om passiv rökning som ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och som dödar flera hundra svenskar varje år? Cigarettrök förvärrar dessutom i många fall symptomen hos allergiker och astmatiker och kan leda till andningssvårigheter och rinnande, irriterade ögon. Så att påstå att rökförbudet inte har något som helst syfte är fullständigt idiotiskt. Likaså att jämföra cigarettröken med oset från en tillagad köttbit eller bilavgaser. Skrattretande! Jag förstår inte varför det är ett så stort problem att gå några meter bort och blossa? Det gör ju att alla - "överkänslig" eller ej - kan avnjuta en bit mat ute i sommarsolen utan att behöva ha en smak av askkopp på tungan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar