lördag 5 maj 2012

Matplanering

Vi brukar försöka planera våra matinköp ganska noga och bara handla en gång i veckan (så långt det är möjligt). Vad är vi sugna på, vad är det säsong för (främst på frukt- och grönsakssidan) och vad är det bra pris på den här veckan? Väl i mataffären försöker vi även handla så mycket ekologiskt och lokalproducerat som möjligt - under förutsättning att priserna inte är hutlösa - och vi väljer även bort vissa varor på grund av ursprungsland, på vilket sätt de har transporterats hit, hur de har producerats och så vidare. Allt för att värna om miljön i största möjliga mån.

Åter till veckoplaneringen då. Det är jättebra om man vill slippa fundera på vad man ska äta varje dag, för att hålla nere matkostnaderna och för att inte behöva slänga en massa mat som har blivit dålig. Den kommande veckan ser till exempel ut så här:

Sön: lax med krämigt vitlökstäcke och smörslungad potatis
Mån: stuvade makaroner och korv
Tis: ratatouille
Ons: kyckling med parmaskinka och balsamsås
Tors: potatis- och purjolökssoppa
Fre: fläskytterfilé med potatisgratäng
Lör: rester

En ganska typisk vecka. Både soppa, vegetariskt, kött, fisk och fågel på menyn. Snabblagat och enkelt varvat med lite vardagslyx. Och förhållandevis billigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar